Одржана седница Штаба за ванредне ситуације, усвојене мере за што брже превазилажење новонастале ситуације 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Одржана седница Штаба за ванредне ситуације, усвојене мере за што брже превазилажење новонастале ситуације
Trenutno na sajtu: 374       |       Podeli:
28.02.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - На седници Градског штаба за ванредне ситуације, одржаној данас после обилних падавина

претходног дана и ноћи донет је низ закључака и мера које ће се предузимати. Како је након седице истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, све релевантне институције поднеле су своје извештаје и на основу тога усвојене су одређене мере.

 

“Ангажовали смо комплетну механизацију локалних јавних предузећа на чишћењу снега, као и приватне предузетнике који су склопили уговор о ангажовању са градом. По потреби а на основу стања на терену биће ангажована и додатна механизација других предузећа и предузетника. Због неизвесне ситуације са снабдевањем електричном енергијом на сеоском подручју у договору са директорима основних школа доносиће се одлука о одржавању наставе”.

 

Према речима градоначелнице проблем са изваљивањем стабала био је присутан у многим деловима града али су стабла у сарадњи са Ватрогасним јединицама уклоњена.

“Нажалост имали смо и један инцидент у коме су троје деце и једна старија особа лакше повређени након пада стабла на шеталишту на Градској плажи. На срећу сви су доброг здравственог стања и пуштени на кућно лечење. Како бисмо избегли овакве ситуације предузећемо све неопходне мере у циљу заштите становништва од снеголома и снегоизвала дрвећа и одрона током и након топљења снега. Ово се посебно односи на локацију Градске плаже где је потребно израдити план и извршити уклањање ризичног дрвећа. У кањону реке Ђетиње поставићемо додатне табле са упозорењем на опасност од одрона који се може очекивати због наглог топљења снега”.

 

Заменик начелника Градског штаба за ванредне ситуације Зоран Милитаров саопштио је да су сви кварови локалног карактера на електромрежи у току јутра отклоњени, а у сарадњи са екипама Електромрежа Србије у чијој је ингеренцији далековод ради се на отклањању квара, због кога је без струје остало око 4 600 домаћинстава. Водоснабдевање је за сада редовно и сви резервоари имају довољно воде.

 

Према речима директора ЈП “Ужице развој” Милоша Миливојевића највише проблема тренутно има у сеоским месним заједницама, где је ангажована додатна механизација и где ће како је истакао најкасније сутра у јутарњим сатима бити очишћени путеви и нормализован саобраћај. Градске улице и путеви чисте се по приоритетима и утврђеном плану.

 

 

ГЗС 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.405.988 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)